Ibiza
Als je een liefhebber van lekker eten bent dan zit je op Ibiza zeker op de juiste plek. Het zal je niet verrassen dat vooral vis op Ibiza vaak op het menu staat: Bekende lokale gerechten zijn bijvoorbeeld seafoodstew met lokale honing en een kruidenmix uit de regio.
Andere visgerechten waaronder gegrilde gekruide of gerechten waarin vis zit, zul je ook tegenkomen op de menukaarten van de restaurants op Ibiza.
Langs de stranden zijn veel goede restaurants te vinden waar je uitstekend kunt eten. En bij lang niet allemaal hoef je hier de hoofdprijs te betalen. Als je van lekker luxe en posh houdt, dan zijn er genoeg plekken om te lunchen en om te kijken en bekeken te worden.
Aan de andere kant zijn er nog meer dan genoeg leuke lokale restaurants te vinden waar je voor een tientje uitstekend kunt lunchen en je samen met de locals geniet van al het lekkers dat Ibiza te bieden heeft.
Mykonos
Ook op Mykonos kun je uitstekend eten, al is de keuken hier zeker anders dan op Ibiza. Ook op Mykonos voeren visgerechten de boventoon (je zit immers nog steeds op een eiland).
Wel staat Mykonos bekend om een keuken die ook is beïnvloed door de regio: Is wel met enige regelmaat dus een klein pepertje of een beetje saffraan in het eten zitten en dat zorgt dat ons betreft voor een uniek palet aan smaken dat ook nog eens heerlijk smaakt als je in een van de vele restaurants eet waarbij je ook een prachtig uitzicht over de mooie omgeving hebt.
Behalve vis kun je op Mykonos ook terecht voor barbecue. En nee, het gaat hier niet over de Nederlandse of Amerikaanse manier van barbecuen met een pakje vlees uit de supermarkt:
Lam of geit wordt eerst uitgebreid gekruid, waarna het rechtstreeks op de steenkolen komt, en je kunt genieten van een hele bijzondere maaltijd voor smaakvol, lekker gekruid en sappige vlees.
Afsluiten doe je natuurlijk met een mierzoete baklava en een kopje thee.
Voor de echte fancy overpriced restaurants zit je op Mykonos ook goed. In zaken als Nammos gaat het over zien en gezien worden, dansen, muziek en show en betaal je stevig voor deze unieke ervaring.
Ons oordeel
Als liefhebbers van vlees kiezen we voor Mykonos. Iets meer authenticiteit en minder posh is wat we zelf wel fijn vinden en wat op Mykonos sterker aanwezig is dan op Ibiza.
Nog geen reacties